Členovia a symp. KSS nemajú podľa Juščíka v prezidentských voľbách koho voliť

27.01.2004 Celý región

Ani jeden z doteraz ohlásených kandidátov do volieb prezidenta SR a ani Vladimír Mečiar či Rudolf Schuster, ktorí doteraz nepotvrdili svoju kandidatúru nie s...
Ani jeden z doteraz ohlásených kandidátov do volieb prezidenta SR a ani Vladimír Mečiar či Rudolf Schuster, ktorí doteraz nepotvrdili svoju kandidatúru nie sú takými osobami, ktoré by mali členovia a sympatizanti Komunistickej strany Slovenska (KSS) vo voľbách podporiť.

Uviedol to 26. januára na tlačovej konferencii v Prešove poslanec Národnej rady SR za KSS a predseda krajskej organizácie v Prešove Mikuláš Juščík.
Juščík povedal, že stoja za rozhodnutím vyššieho orgánu KSS o tom, že KSS nepostaví do volieb prezidenta svojho nominanta. \"Možno sme aj urobili chybu, že nebudeme mať vlastného kandidáta, ale rešpektujeme to, o čom väčšina rozhodla, \" poznamenal Juščík. Naznačil, že ak by sa do druhého kola dostali Eduard Kukan a Ivan Gašparovič, tak by KSS odporúčala nezúčastniť sa na voľbách.
Podľa Juščíka má KSS veľkú nádej na úspech vo voľbách poslancov do Európskeho parlamentu. \"Je reálne, že budeme mať dvoch zástupcov a to by bolo veľmi pekné, \" poznamenal.
Kriticky sa vyjadril na margo výroku predsedu Ústavného súdu SR Jána Mazáka o nezáväznosti výsledku referenda o skrátení volebného obdobia súčasnej vlády pre rozhodovanie slovenského parlamentu. Juščík dodal, že ich ambíciou nie je v poreferendovom čase ísť do vlády, keďže žiaden z ďalších subjektov nemá socializmus vo svojom programe. \"Nemôžeme si dovoliť, že sa skompromitujeme, \" poznamenal.

(jj)
 

Vyberte región